Apără-te singur!

Evenimentele recente legate de masacrarea Alexandrei Măceşanu relevă un sistem în colaps, o ţară nefuncţională, prăbuşită în abisurile nepăsării. Lipsa generală de interes faţă de ce se întîmplă în jurul nostru e ceea ce o să ne îngroape. Pe unii la figurat, pe alţii – cum a fost cazul bietei fete – la propriu.

Băi, nu vă bazaţi pe stat, indiferent de motivul sau problema avută! Vin hoţii peste tine? Vrea cineva să te tîlhărească? Zboară-le capul de pe umeri! Decît să plîngă mama, mai bine plînge mă-sa. Decît să dea ăla declaraţii şi eu să împing margaretele, prefer pe dos. Oricum, cu legile astea sînt şanse mari să ies basma curată.

Eu nu-mi învăţ copiii să stea cu capul plecat. Le-am spus să nu cedeze fără luptă şi, dacă nu se poate cu vorba bună, să riposteze. Încă îmi aduc aminte ce valuri am stîrnit la una din şedinţele cu părinţii cînd am spus răspicat, în faţa tuturor, că ambii mei copii au liber de la mine să spargă capul oricui atentează la integritatea lor fizică.

De ceva timp merg lunar la poligon, să-mi descarc nervii în ţinte de hîrtie. Am devenit chiar bun, iar la sîngele rece pe care-l am nu-mi fac griji că aş rata o ţintă reală în condiţii de stres. Încă nu am pistol şi nici nu am de gînd să iau unul momentan, dar am ceva la fel de eficient şi mai silenţios: o macetă care aşteaptă liniştită lîngă uşă. Repet: decît să plîngă mama, mai bine plînge mă-sa. Sînt calm şi împăciuitor pînă vine vorba de familie, cînd uit de legi scrise sau nescrise şi mor cu agresorul în dinţi.

Etichetat cu:
Postat in Ţuicisme
2 comentarii la “Apără-te singur!
 1. Dora Minodora spune:

  Caut și eu si nu prea știu ce sa iau…
  Îmi trebuie multe pentru autoapărare. Și pentru mine și pentru familie….
  Jungla!

  • Corneliu Nerulea spune:

   Dora …iti zic cea mai eficienta si ieftina metoda: sa ai un buzunar separat in hainele tale care sa fie waterproof.Il umpli cu sare fina , cea mai fina, eventual iei sare fina si o bagi in mixer pana o faci fina ca faina.Apoi la nevoie : mana-sare-ochi! E un vechi truc folosit prin cluburile dansante din casele culturale in anii 50-60.Exersezi acasa miscarea…sarea e ieftina, poti strica vreo zece cutii ca sa te antrenezi.

Ai ceva de zis? Bagă mare:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: